Sasar Malaysia, Ini Layanan yang Ditawarkan Maxim Rusia

Sasar pasar transportasi online di Malaysia, Maxim perusahaan e_hailing atau ride_hailing asal Rusia menawarkan layanan Maxim Car (teksi dan courier) yang bisa di order via smartphone atau pun website. Perusahaan jasa transportasi online mulai merambah pasar Asia Tenggara (Malaysia, Indonesia dan Vietnam) pada 2018 lalu.

 

Sebelum masuk Malaysia, perusahaan startup Maxim sudah beroperasi dan punya branding kuat di Indonesia, Rusia, Vietnam, Kolombia, Chili, Argentina, Peru, Azerbaijan, Belarus, Armenia, Bulgaria, Georgia, Kazakhstan, Tajikistan, Ukraina, Uzbekistan, dan Filipina sejak 2014.

 

Di Malaysia, Maxim sudah merambah beberapa kota, yaitu di negeri: AlorSetar, Miri, Bintulu, GeorgeTown, Ipoh, JohorBahru, KotaBharu, KotaKinabalu, KualaTerengganu, Kuantan, Kuching, Malacca, Sandakan, Seremban, dan Sungai. Tepatnya terdapat 30 tempat Maxim beroperasi di Malaysia. Kini perkhidmatan ini boleh didapati di ibu kota Kuala Lumpur, Bandaraya Petaling Jaya, Sungai Petani, Bandar Labuan, Sibu dan Shah Alam.

 

Lalu, apa saja layanan yang ditawarkan Maxim? Secara umum, ada layanan jasa transportasi yang ditawarkan, yaitu: 1) ojek online yang menggunakan motorcycle, dan 2) layanan taksi online yang menggunakan kereta (Maxim Car). Tapi di Malaysia, ojek motorcycle (Maxim Bike) belum tersedia.

 

Baca juga: Cara Pendaftaran Transportasi Online Maxim Malaysia

 

Maxim Malaysia juga menawarkan jasa pengiriman kurier atau delivery, bantuan penghantaran Maxi. Pendapatan harian untuk kurir dengan Pengangkutan pembelian, makanan dari kafe, bungkusan dengan berjalan kaki, dengan skuter, basikal atau kereta. Silakan lakukan tindakan sederhana dan menjana wang pada waktu yang sesuai.

 

Sebagai contoh, ⁣dalam situasi pandemi yang berlaku sekarang, tarif yang paling diperlukan kini ialah beli dan hantar. Pada tarif ini, Anda boleh meminta pemandu membeli ubat dan barangan runcit yang diperlukan. Dalam permintaan untuk tempahan, anda perlu menentukan senarai barangan dan bersetuju dengan pembayaran.

 

Maxim e-hailing services lainnya, para pengguna app dapat membuat beberapa order sekaligus, membuat rute-rute tertentu yang terdiri atas beberapa alamat, dan mengangkut hewan peliharaan. Armada taksi dapat terhubung dengan layanan memesan teksi dan memperoleh order untuk para pemandu.

 

Baca juga: Cara Daftar Maxim Penderekan Mobil Jakarta

 

Maxim juga menyediakan layanan untuk seluruh pelaku perniagaan untuk francais di Malaysia. Peningkatan kerja syarikat Maxim secara berterusan telah sukses menghasilkan teknologi inovatif, berpatutan dan selamat untuk perjalanan, pengangkutan, perolehan dan penyampaian perkhidmatan.

 

Artinya, syarikat terlibat secara aktif dalam penciptaan dan pengembangan pasaran perkhidmatan pengangkutan moden dengan pendekatan inovatifnya untuk menjalankan perniagaan dan keinginan untuk memenuhi perubahan keperluan pengguna. Sehingga, satu perkhidmatan membenarkan pengguna yang berbeza untuk berinteraksi dengan berkesan. Memesan perkhidmatan dengan cara yang mudah. Pelaksanaan pesanan – pengoptimuman proses carian, mengurangkan waktu henti dan masa senggang.

 

Maxim Malaysia telah memperkenalkan kompleks perisian dan perkakasan yang besar, yang memastikan pelaksanaan perkhidmatan dan dapat memberikan lebih banyak perincian dalam pengurusan perniagaan yang berkesan.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *